Groepen 5

reddingsbrigade in Naarden

20170705_115609

Met de klas naar de reddingsbrigade in Naarden.

spelletjes in 5B

20170710_144041

Wij hebben hulp gehad van 2 gezellige meiden uit groep 8. De laatste middag dat ze er waren hebben ze een leuk circuitje verzorgd met zaklopen, knikkerrun en een watergevecht. Het was heel leuk!

pixeltekenen

20170530_101434

Zeer geslaagde rekenles in groep 5B!

Heel gemotiveerd en geconcentreerd waren alle kinderen aan het pixeltekenen. Ze zochten allemaal een goed plekje waar ze de ruimte hadden om aan de slag te gaan.

workshop componeren

muziek gr5b

Vanuit de cultuurwerkgroep is er voor alle groepen 5 een tweetal workshops muziek componeren verzorgd door de muzikale medewerkers van het muziekgebouw aan 't IJ. Stap voor stap creëerden de kinderen hun eigen muziekstuk. Dit gespeeld op moderne muziek instrumenten waar iedereen op kan spelen.

bezoek nemo

nemokopie

De groepen 5 zijn naar het Nemo museum in Amsterdam geweest. Ze hebben vooral veel plezier gehad bij het bouwen van de dijken.

muziek maken

muziek

Groep 5 heeft de Trepak ( een Russische dans) van Tjaisovski gespeeld met diverse instrumenten via een grafische partituur met op de achtergrond de muziek.

gymles atletiek

sport

Vrijdag 19 mei hadden de kinderen in kader van de sportweek stond de gymles in het tekenen van atletiek.

De les werd gegeven door iemand van de atletiekvereniging en natuurlijk onze eigen meester Cor.
De volgende onderdelen kwamen aan de orde: estafette, horde en speerwerpen.
De kinderen hebben genoten en er komt binnenkort een uitnodiging om kennis te maken bij de atletiekvereniging.