weblog 8A

Meike en Tijs

Week 7

Wij hebben deze week in de klas topondernemers afgesloten. Daarbij moesten wij een verslag schrijven over de industriële revolutie. Dat moesten we doen in groepjes van twee. Daar hadden we 6 lessen voor. Toen we klaar waren gingen we het voor de klas voordragen en de tekeningen die we hadden gemaakt moesten we ook laten zien. En daarna werden de tekeningen en de verhalen op de gang opgehangen.

Joep en Thomas

Week 5

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. We mochten verkleed naar school als griezel. De gang was ook helemaal versierd in het thema van de Kinderboekenweek. We gingen toen in de aula het kinderboekenweeklied zingen en dansen. Toen lieten de juffen zien hoe de dans moest. We kregen ook nog een heel leuk boek om voor te lezen in de klas. Dat boek heet  Stranders.

Milou en Hector

Week 4

Vorige week begon de kinderpostzegelactie, daarmee was dit jaar het doel om 400.000 kinderen aan een goed thuis te helpen en deze week zal de kinderpostzegelactie eindigen. We zijn begonnen met ons eerste hoofdstuk van het werkstuk. We moesten de inleiding thuis uittypen. We zijn ook doorgegaan met de crea-opdracht van het maken van dieren met kranten, ijzerdraad en wol. Volgende week gaan we de dieren afmaken.

Philip en Lasse

Week 3

In week drie hebben we weer lekker hard gewerkt. We zijn begonnen aan het werkstuk, daar moesten we een inleiding voor maken. Vrijdag hebben we een hele leuke crea-opdracht gedaan. Daarbij moesten we met ijzerdraad een vorm van een dier maken en daarna inwikkelen met kranten en schilderstape. Deze week gaan we het ook nog met wol inwikkelen.

Groetjes van Philip en Lasse

Mats en Sanne

Week 2

Hallo allemaal,

We hebben deze week met aquarel verf ons eigen droomlandschap getekend. We moesten eerst met potlood heel dun ons landschap gaan schetsen. Toen we gingen schetsen zette onze juf een dromerig muziekje op voor inspiratie. Na onze schets konden we eindelijk aan de slag met het aller leukste, de aquarel verf zelf. Alle tekeningen zijn super mooi geworden!

Groetjes,

Mats en Sanne

Isa en Pepijn

Week 1

De eerste week zijn we goed opgestart. Het was weer wennen om in een nieuwe klas te beginnen met nieuwe juffen. De eerste twee dagen waren het zwaarst. We hebben hard gewerkt, maar we hebben wel veel leuke spelletjes gedaan in de middag. Zoals: levend memory en tikspelletjes. Het was ook heel gezellig om met juf Annemarie kennis te maken. De sfeer in de klas is goed. Er zijn weinig ruzies en het is ook gezellig op het schoolplein. We hebben ook leuke tekenopdrachten gedaan.

Groetjes van Isa en Pepijn