weblog 8C

Max en Floor

Deze week zijn de adviesgesprekken, iedereen is best zenuwachtig. Je ouders gaan naar school voor het gesprek. De volgende dag ga je met juf een gesprekje voeren over het advies.

Voor onze weektaak moeten we geschiedenis, topografie en ook een stripfiguur ontwerpen. Verder doen we elke dag spelling, rekenen en taal. En soms doen we ook nog topondernemers, maar daar komen we niet elke dag aan toe.

Bij Topondernemers zijn we begonnen met een nieuw onderwerp namelijk Sport en Ontspanning. Wij zelf vinden het een hele leuke kaart.

Het huiswerk vult zich langzamerhand wat sneller bij, elke week Blokboek en  Redactiesommen.

Voor vrijdag moesten we een schoenendoos meenemen. Dan snijd je het midden er uit en maak je een soort van theater voorstelling. Dat vinden wij heel erg leuk.

Jay en Juliet

Het is weer kerst. Het is weer aan het sneeuwen, we hebben een sneeuwballengevecht gedaan en dat was heel leuk en grappig!

We zijn ook veel kerstliedjes aan het oefenen voor Naarderheem. We zijn al heel goed op weg.  Dit zijn twee liedjes die we al best wel goed kunnen: Jingle Bells en Happy Xmas (war is over). Dat vinden wij heel leuk om te doen. En dat vinden de oude mensen ook vast heel leuk.

Wij zijn nu ook bezig om kerstkaarten te maken voor Roemenie voor het weeshuis, en voor Naarderheem. Dat staat ook in onze weektaak.

We zijn de laatste tijd veel bezig met toetsen. En we zijn bezig met de normale dagtaak: Spelling, Rekenen en Taal.

Mathijs en Phileine

Vorige week hadden we de begrijpend lezen en spelling cito toets. Wij vonden de begrijpend lezen toets het moeilijkst. Maar wat wel leuk was is dat we voor de cito altijd een spelletje deden.  Verder hadden we ook nog een rap geleerd.

We zijn ook nog naar groep  3c geweest. We hebben liedjes met ze gezongen en ook nog onze eigen rap gezongen, daarna gingen we nog met ze tekenen. Dat was super gezellig.

Donderdag hadden we de topografie toets over midden Europa. Nu zijn we bezig met het topografie blad van Amerika. Dat staat in onze weektaak. Ook die dag hebben we onze schoen gezet. En de volgende dag zat er een pen in met lichtjes.

Deze week hadden we Sinterklaas gevierd. De groepen 5 t/m 8 hadden een surprise gemaakt. we mochten naar alle groepen 8 kijken naar de surprises. We mochten ook nog foto’s maken van onze surprise. Daarna zijn we aan de surprises begonnen.

Sinterklaas was zijn mijter verloren. Daarom kwam hij in een politieauto aan. De politie heeft uiteindelijk wel zijn mijter teruggevonden.

Merijn en Lara

Afgelopen week zijn we begonnen met een nieuw thema van TopOndernemers, het nieuwe thema is Amerika. We vinden het een heel leuk onderwerp.

We zijn ook begonnen met perspectief tekenen, daarvoor hebben we nu een opdracht in de weektaak, we moeten een stad tekenen in perspectief. Het is leuk maar wel lastig.

Deze week hadden we ook Cito rekenen en spelling. De Cito’s gingen heel erg goed!!

Met handarbeid zijn we nu ook bezig met het maken van Amsterdamse huisjes, uiteindelijk maken we van alle huisjes een soort grote straat op de gang. Het is heel erg leuk om te doen en ook erg gezellig!!

Voor de rest hebben we gewoon rekenen, taal en spelling gedaan.

Floortje en Rinse

Deze week hadden we Woensdagtoneel. Eerst kregen we een lied te oefenen en daarmee moesten we een eigen work song bedenken die we daarna mochten zingen bij het Woensdagtoneel. Het ging heel erg goed.

De topografie toets van Afrika was erg moeilijk te oefenen want we moesten heel veel leren. De toets was gelukkig niet zo moeilijk want het was niet zoveel van wat we moesten leren. Iedereen heeft heel erg hard zijn  best gedaan met hele goede resultaten.

We hadden donderdag ook een inval juf. Ze hete juf Sieny ze praatte bijna de hele ochtend over verhalen  over Thailand. Verder hebben we bijna niet gewerkt met haar. Het was heel leuk.

Verder moesten we ook gewoon rekenen, spelling  en taal doen.

Nico en Isabelle

Deze week was het de eerste week na de vakantie.
Het was eerst wel weer even wennen, maar al gauw gingen we weer geconcentreerd aan het werk.

Onze juf houdt veel van muziek, daarom moesten we een lied maken dat gaat over een taakje dat je niet heel leuk vindt. Dit vonden wij een leuke opdracht.

Het boek dat de juf in de klas voorleest heet ‘jongleren’.
Daarom zijn we deze week ook bezig geweest met het maken van jongleerballetjes. Daarmee gaan we later leren jongleren.

Maar daarnaast zijn we natuurlijk ook bezig geweest met taal, rekenen en spelling.

Sil en Lotte

Een paar weken geleden op een donderdag hadden wij de avond van de poëzie, we deden daar een act op het lied van de blauwbilgorgel. En vorige week vrijdag hadden wij maskers gemaakt van papier-maché.  Ook hebben we dinsdag de Engels toets gehad.

Deze week werken we aan een tekenopdracht, je moet proberen zo goed mogelijk een vogel na te tekenen in stappen. We hebben de eerste opdracht van topondernemers afgerond, we zijn nu met de tweede opdracht bezig.

Sofia en Julian

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt. Elke ochtend beginnen we met lezen en spelling oefenen, daarna doen we rekenen en Taal. Maar we doen ook andere dingen zoals tekenen en muziek.

Deze week was de Kinderboekenweek . Woensdag was de opening , iedereen kwam toen verkleed in zijn of haar beste griezeloutfit. De juffen en de meesters waren op het podium aan het dansen. Op het einde kreeg elke klas een boek,  wij kregen het boek: Spuitende slagaders en overstromende oceanen.