weblog 8C

Nico en Isabelle

Deze week was het de eerste week na de vakantie.
Het was eerst wel weer even wennen, maar al gauw gingen we weer geconcentreerd aan het werk.

Onze juf houdt veel van muziek, daarom moesten we een lied maken dat gaat over een taakje dat je niet heel leuk vindt. Dit vonden wij een leuke opdracht.

Het boek dat de juf in de klas voorleest heet ‘jongleren’.
Daarom zijn we deze week ook bezig geweest met het maken van jongleerballetjes. Daarmee gaan we later leren jongleren.

Maar daarnaast zijn we natuurlijk ook bezig geweest met taal, rekenen en spelling.

Sil en Lotte

Een paar weken geleden op een donderdag hadden wij de avond van de poëzie, we deden daar een act op het lied van de blauwbilgorgel. En vorige week vrijdag hadden wij maskers gemaakt van papier-maché.  Ook hebben we dinsdag de Engels toets gehad.

Deze week werken we aan een tekenopdracht, je moet proberen zo goed mogelijk een vogel na te tekenen in stappen. We hebben de eerste opdracht van topondernemers afgerond, we zijn nu met de tweede opdracht bezig.

Sofia en Julian

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt. Elke ochtend beginnen we met lezen en spelling oefenen, daarna doen we rekenen en Taal. Maar we doen ook andere dingen zoals tekenen en muziek.

Deze week was de Kinderboekenweek . Woensdag was de opening , iedereen kwam toen verkleed in zijn of haar beste griezeloutfit. De juffen en de meesters waren op het podium aan het dansen. Op het einde kreeg elke klas een boek,  wij kregen het boek: Spuitende slagaders en overstromende oceanen.