weblog 8C

Maak je eigen flipperkast

IMG_3456

Groep 8C aan het timmeren in de frisse buitenlucht. De flipperkasten zijn prachtig geworden!!

Waterpolo in de Lunet

IMG_4519

Bijna onherkenbaar met die kapjes

IMG_4520

Topondernemers

IMG_3062

Voor topondernemers maken we binnen het thema ‘Wereld in het klein’ huisjes van schoenendozen. Ze zijn al nog niet helemaal af, maar nu al heel mooi.

Roan en Boris

Deze week zijn we begonnen aan de laatste stappen van ons werkstuk. We hebben onze werkstukken in het klad afgerond, nu gaan we  het uittypen.

Dat is allemaal wel heel leuk, maar deze week is ook het pest-bordje, in de klas, omgedraaid. Dit was natuurlijk niet goed. We hebben het er in de klas uitgebreid over gehad en nu is het opgelost. We gaan er voor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurd. Sommige kinderen vinden het moeilijk om te zeggen dat ze worden gepest. We gaan daarom twee keer in de week allemaal een brief schrijven aan de juf. Daar mag je van alles in zetten, ook leuke dingen. Maar het is misschien ook iets makkelijker om te zeggen dat dingen niet goed gaan.

Ward en Chris

IMG_1760

Maandag was de start van de Kinderboekenweek. Het thema is Voor altijd jong. Rond 9 uur gingen we naar buiten om te dansen en zingen op het plein. Er waren allemaal opa's en oma's die kwamen kijken naar de opening van deze kinderboekenweek. Daarna kwam de oma van Roan voorlezen in de klas. Ze had het boek Griezelbus 7 van Paul van Loon meegenomen.

Aan het einde mochten we nog vragen stellen aan de oma van Roan.

Klaas-Dictus en Oscar

web

We zijn woensdag begonnen met het verkopen van de kinderpostzegels. Veel kinderen uit onze groep hebben heel erg hun best gedaan. We denken dat we dit jaar veel gaan ophalen voor het goede doel.

Elise en Sophie

weblog

Week 38

Deze week zijn we begonnen aan de werkstukken. We hebben goed gewerkt en we zijn nog hard bezig voor een mooi resultaat. We moeten ook nog een plankaart invullen, dat wordt beoordeeld. Hierop vul je in wat je onderzoeksvragen zijn. Onderzoeksvragen zijn open vragen waar je dus niet alleen ja of nee op kunt zeggen.

We zijn ook bezig met een tekening van een luchtballonnenwedstrijd. Je moet er diepte in krijgen door voor grote luchtballonnen te tekenen en achterin kleine. De achtergrond kleuren we met pastelkrijt.

De tekeningen worden hartstikke mooi!