Leuke websites!

oog-voor-leren-content

Spellingkaarten

spelling

Middels de onderstaande link komt u op een pagina van een basisschool die de spellingkaarten die wij ook gebruiken online heeft geplaatst.

WNF Rangerclub

ranger

Het Wereld Natuur Fonds heeft een speciale Rangerclub. Je kunt informatie vinden over bedreigde dieren en leuke spelletjes doen. Er zijn infobladen voor als je een spreekbeurt wilt houden.

Davindi

logo Davindi

Via deze zoekmachine kom je op sites die speciaal uitgezocht zijn voor het onderwijs. Heel geschikt voor het maken van een werkstuk.

Samsam

samsam

Wil je meer weten over andere landen, ga dan naar de wereldkaart. Je kunt een spel spelen en iedere maand is er een nieuwe puzzel.

Kennisnet

kennisnet

Kennisnet is dé website voor het onderwijs. Op deze pagina voor Kids vind je wekelijks nieuwe interessante links.

Rekenweb

rekenen

Een prachtige rekensite met veel opdrachten en het probleem van de maand. Veel leuke rekenspelletjes.

Scholenplein

scholenplein

Het Scholenplein is gemaakt door het Iselinge uit Doetinchem. Je vindt er allerlei lesprojecten van PABO-studenten. Misschien wel van de stagiaire uit jouw klas!

School TV

schooltv

Hier vind je School TV programmas zoals Koekeloere, Huisje Boompje Beestje, Nieuws uit de Natuur, School TV Weekjournaal, Liedbox en Boekenwurm.

Netwijs

logo Netwijs

Dé zoekmachine voor kinderen in het basisonderwijs. In de zoekmachine staan honderden links naar websites, die speciaal voor jullie zijn gemaakt.

Digischool

digischool

Hele fraaie website. De digitale basisschool is een website voor alle kinderen van de basisschool. Klik op je groep en doe allerlei leuke spelletjes. Eén van de beste kindersites tot nu toe!

Kids for animals

kids-for-animals

De jeugdclub van de Dierenbescherming komt op voor de belangen van alle huisdieren en boerderijdieren. Je kunt informatie vinden over de acties, over dieren voor je spreekbeurt, spelletjes en een kleurwedstrijd.

Het Klokhuis

klokhuis

Kijk in de Klokhuis Tv-gids om te kijken welke onderwerpen op tv komen. Elke week weer een nieuw dossier; handig voor je werkstuk! In de chat-automaat vind je allerlei onderwerpen waarover je kunt napraten of meedenken.

Willem Wever

willemwever

Willem Wever is een TVprogramma. Op de website kun je een vraag stellen of beantwoorden. In de Breinwijzer kun je je eigen werkstuk zetten en werkstukken van anderen bekijken. Er zijn spellen en oude afleveringen.

NOS jeugdjournaal

jeugdjournaal

Op deze site kun jde onderwerpen van vanavond zien. Neem je een kijkje nemen achter de schermen. Er is heel veel nieuws, er zijn véél links, een webcam en je kunt chatten.

Sesamstraat

sesamstraat

Bekijk filmpjes en foto's van Tommie, Pino, Ieniemienie en alle andere bewoners van Sesamstraat. Speel spelletjes en luister naar liedjes en geluidsfragmenten.

Kleurplaten

kleurplaten.nl

Zin in een kleurplaat? Je kunt kiezen uit meer dan 1.000 kleurplaten! Printen en kleuren maar.

Taptoe

taptoe

Taptoe heeft een superhandige spreekbeurtensite! Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Taptoe helpt je daarbij. Hier kun je snel en eenvoudig je informatie uitprinten.

Rijksmuseum

RIJKSMUSEUM

In het Atelier geven workshopdocenten teken- en schilderlessen. In het Medialab maak je onder leiding van professionals eigen ontwerpen met de nieuwste techniek. In het Gouden Eeuw Atelier brengen acteurs de geschiedenis tot leven. Zeker leuk voor kinderen!

Digitale Werkstukken Kast

Dit is de Digitale Werkstukken Kast voor mooie werkstukken over interessante onderwerpen. Als jij thuis of op de basisschool een bijzonder werkstuk hebt gemaakt over een boeiend onderwerp dan past het in de Kast. Wil je werkstukken lezen en bekijken? Ga je gang!