studenten

Martine van der Maesen

Mijn naam is Martine van der Maesen, ik ben 38 jaar en woon in Bussum met Job en zoontjes Lucas (6) en Thomas (5). Ik ben bezig met het tweede jaar van de versnelde PABO aan de Hogeschool Utrecht en ga vanaf september 2017 een half jaar stagelopen in groep 7, op dinsdag.
Hiervoor werkte ik in het boekenvak bij de CPNB (organisator van o.a. de Kinderboekenweek) en Stichting de Schrijverscentrale (organiseren van schrijversbezoeken op scholen, lezingen in bibliotheken, signeersessies). Als je van een kantoorbaan komt, is voor de klas staan heel anders maar het voelt als een goede keuze. In mijn werk hoorde ik verhalen van kinderboekenschrijvers die schoolklassen bezochten en onder de indruk waren van de leerkrachten. Dat heeft me op het idee gebracht om zelf het onderwijs in te gaan.
Mijn eerste stageschool was de Binckhorst Sint Jan in Laren, de tweede de Hilversumse Montessorischool Zuid. Ik kijk erg uit naar de komende periode ​​en hoop er een mooi half jaar van te maken!