weblog 8A

Sofia en Bob

Deze week hadden we bij de groepen 3 geholpen met techniek. Onze groep werd opgesplitst over drie klassen. Daarna gingen we naar de klassen waarin je  was opgedeeld. Toen we binnen kwamen waren er allemaal groepjes, bij elk groepje lag een opdrachtenkaart en allemaal spulletjes. Daarna gingen de groepjes opdrachten doen en gingen wij ze helpen. Zoals zeepjes maken en opdrachten doen met magnetische dingen.

Joep en Sienna

Wij hebben deze week gewerkt aan onze vogels. We hebben een vogel gemaakt van papier en versierd met crêpepapier. Als je klaar was mocht je er nog oogjes en gekleurde veertjes opplakken. We hebben de vogels opgehangen aan het plafond. De vogels zijn  heel mooi geworden en we hebben er hard aan gewerkt!

Bart en Joost

Vrijdag hadden we geknutseld in de klas, we hadden vogels gemaakt. De vogel kon je versieren met papier en veren zo werden de vogels nog mooier. Iedereen had een hele mooie vogel gemaakt, ze zagen er super leuk uit. Als ze klaar zijn hangen we de vogels op aan het plafond.

Marline en Mees

Deze week hadden we een theatervoorstelling genaamd: Op Jacht. Dit was een interactieve voorstelling. Dat betekent dat de kinderen uit het publiek mee konden doen. De mensen die het stukje opvoerden stelden bijvoorbeeld vragen voor ideeën zoals de naam van een boot, namen van personen en landen waar we naartoe konden varen. Het verhaal dat ze speelden ging over een boot die zijn 100e afvaart voer. De bestemming die het publiek had gekozen was: Australië. Voor de 100e afvaart werd er een feest gehouden. De naam voor de organisator mochten wij ook kiezen. Dat werd: het feestbeest. Wat er op dat feest gebeurde mochten wij ook kiezen. Zo kwamen er een luchtgitaarband, een hulpkapitein en mocht juf Mirjam dansen.

Hidde en Thomas

We kregen een workshop in de hal van een breakdancer. We moesten leren wat een freeze was. Eerst leerden we een dans en daarna deed ieder in een groepje of alleen een klein optreden. Dat deden we samen met 8C. Na school gingen we de dans uitvoeren in de Lunet. We deden het optreden met de halve school. Alle ouders mochten komen kijken en ze vonden het heel leuk.

Meike en Hector

Deze week zijn wij naar het verzetsmuseum gegaan. Toen we er waren kregen we eerst wat uitleg over het museum en daarna kregen we een filmpje te zien over verzetten, meedoen of aanpassen. Vervolgens kregen we een rondleiding. En gingen we een opdrachtenboekje maken.  Dat boekje ging over de tweede wereldoorlog. Het waren verschillende vragen, over bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld over het verzet.

Lasse en Mats

Deze week hebben we aan een crea opdracht gewerkt. We moesten iets maken over de Olympische Winterspelen. De  bedoeling was dat je een van 15 sporten uit moest kiezen en dan moest je met een ijzerdraadje daar een mannetje van maken. Het was super leuk en het zijn superleuke dingen geworden.

Julia & Sanne

We moesten deze week allemaal een schoenendoos meenemen, met die dozen gingen we een muizenhuis maken. Met de deksel moesten we een verdieping maken in de doos, zo leek het al meer op een huis. We hadden stofjes, gekleurd papier en kurken om het huis gezelliger te maken. Met de stofjes kon je gordijnen dekbedden en kleden maken, met gekleurd papier kon je de muur en de vloer een kleurtje geven, en met de kurken kon je meubels en natuurlijk heel veel andere dingen maken. De huizen zijn nog niet helemaal af, maar ze zien er nu al leuk uit!

Chris en Frederik

We hebben deze week aan ons muizenhuis gewerkt. De muizenhuizen zijn stuk voor stuk al best mooi. We hebben nog een week te gaan om ze af te ronden. Sommige hebben het al af en sommige moeten echt wel doorwerken, die hebben namelijk nog maar een trapje en wat behang. Het was eerst even hard werken. Maar uiteindelijk was het toch leuk.

Tijs en Myrthe

Deze week kregen we ons advies. De meeste kinderen vonden dat een beetje spannend. Daar hadden we ook nog een gesprekje over. Dan konden we dingen vragen over ons advies. De juffen gaan de komende weken nog veel vertellen over middelbare scholen. De komende weken zijn er open dagen en je kan proeflessen volgen op de middelbare scholen.

Berend en Bob

Kerstdiner

We begonnen met de tafels in een kruis zetten. Toen de school uit was moesten we in groepjes gaan koken. En natuurlijk even voorproeven. Om 17:30 mochten we naar de klas in. We begonnen eerst met een overheerlijk voorgerecht, iedereen vond het lekker. Zelfs de directrice kwam na een rondje door de school bij ons een hapje eten, daar kon ze van genieten. Tussendoor kwamen er ook hele leuke zelfbedachte toneelstukjes. Als laatste hadden we een heerlijk dessert.

Mees en Chris

Week 13

Wij hebben deze week aan onze conservenblikjes gewerkt. Met spijkers en een hamer sloegen we er gaatjes in. Dat moest in een kerstvorm, bijvoorbeeld een kerstmuts of een kerstboom. Toen we begonnen was het erg lastig om er gaatjes in te slaan, maar toen we even bezig waren kreeg bijna iedereen het onder de knie. Bij het kerstdiner doen we er lampjes in, dan ziet het er heel gezellig uit.

Sienna en Bart

Wij zijn dinsdag naar groep 3 geweest. Daar hebben we kennis gemaakt met onze sintmaatjes. De kinderen mochten uit ons kiezen.  Daar hebben we ook een verhaal voorgelezen over een piet in de koelkast. We hebben nog even gepraat met de kinderen en daarna zijn we weer weggegaan. Volgende week dinsdag gaan we weer naar de kinderen toe en gaan we met z’n allen het plein op om naar sinterklaas en de malle pieten kijken. Dat wordt vast heel gezellig!

Marline en Myrthe

Deze week was de kinderboekenweek. Iedereen mocht verkleed naar school. Het thema was Gruwelijk Eng. Ook was deze week de Avond van de Poëzie. Wij hebben een toneelstukje gedaan met griezels. Andere klassen hebben ook opgetreden. Er waren voornamelijk dansjes. Ook mocht iedere klas 2 gedichten voordragen. Wij hebben veel gedichten geschreven, onder anderen naamgedichten. We hebben een leuke uitgekozen, die Thomas voor Frederik heeft geschreven.

Freddy

Rijdt

Elke

Dag

Effe

Rond

In de straat voor zijn

Krantenwijk

Hidde & Joost

Week 10

Woensdag hadden we woensdagtoneel. We hadden een heel leuk optreden.

Groep 6 en 7 deden ook mee. Groep 6 deed het over het verkeer: dat je niet voor auto's moet springen. En groep 7 deed het over de Shrek musical. Ze zongen liedjes over de Shrek musical.

En wij gingen een remix maken van een Engels nummer.

Frederik en Sofia

Week 9

Deze week hadden we een invalmeester. Als we hard werkten kregen we streepjes, de streepjes vormden een zon. Als we een zon vol hadden mochten we iets leuks doen. Met drie zonnen mochten we een hele film kijken. Dat is ons gelukt. We kozen de film Oorlogswinter. Tijdens de film kregen we ook wat popcorn. Als je de film niet leuk vond mocht je een spelletje doen op de gang.

Meike en Tijs

Week 7

Wij hebben deze week in de klas topondernemers afgesloten. Daarbij moesten wij een verslag schrijven over de industriële revolutie. Dat moesten we doen in groepjes van twee. Daar hadden we 6 lessen voor. Toen we klaar waren gingen we het voor de klas voordragen en de tekeningen die we hadden gemaakt moesten we ook laten zien. En daarna werden de tekeningen en de verhalen op de gang opgehangen.

Joep en Thomas

Week 5

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. We mochten verkleed naar school als griezel. De gang was ook helemaal versierd in het thema van de Kinderboekenweek. We gingen toen in de aula het kinderboekenweeklied zingen en dansen. Toen lieten de juffen zien hoe de dans moest. We kregen ook nog een heel leuk boek om voor te lezen in de klas. Dat boek heet  Stranders.

Milou en Hector

Week 4

Vorige week begon de kinderpostzegelactie, daarmee was dit jaar het doel om 400.000 kinderen aan een goed thuis te helpen en deze week zal de kinderpostzegelactie eindigen. We zijn begonnen met ons eerste hoofdstuk van het werkstuk. We moesten de inleiding thuis uittypen. We zijn ook doorgegaan met de crea-opdracht van het maken van dieren met kranten, ijzerdraad en wol. Volgende week gaan we de dieren afmaken.

Philip en Lasse

Week 3

In week drie hebben we weer lekker hard gewerkt. We zijn begonnen aan het werkstuk, daar moesten we een inleiding voor maken. Vrijdag hebben we een hele leuke crea-opdracht gedaan. Daarbij moesten we met ijzerdraad een vorm van een dier maken en daarna inwikkelen met kranten en schilderstape. Deze week gaan we het ook nog met wol inwikkelen.

Groetjes van Philip en Lasse

Mats en Sanne

Week 2

Hallo allemaal,

We hebben deze week met aquarel verf ons eigen droomlandschap getekend. We moesten eerst met potlood heel dun ons landschap gaan schetsen. Toen we gingen schetsen zette onze juf een dromerig muziekje op voor inspiratie. Na onze schets konden we eindelijk aan de slag met het aller leukste, de aquarel verf zelf. Alle tekeningen zijn super mooi geworden!

Groetjes,

Mats en Sanne

Isa en Pepijn

Week 1

De eerste week zijn we goed opgestart. Het was weer wennen om in een nieuwe klas te beginnen met nieuwe juffen. De eerste twee dagen waren het zwaarst. We hebben hard gewerkt, maar we hebben wel veel leuke spelletjes gedaan in de middag. Zoals: levend memory en tikspelletjes. Het was ook heel gezellig om met juf Annemarie kennis te maken. De sfeer in de klas is goed. Er zijn weinig ruzies en het is ook gezellig op het schoolplein. We hebben ook leuke tekenopdrachten gedaan.

Groetjes van Isa en Pepijn