Nieuwsbrief februari 2017

U kunt zich aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief. U krijgt deze email omdat u zich via de website hebt ingeschreven. Wanneer u de meldingen niet meer wilt ontvangen, kunt u dat via de onderstaande verwijzing aangeven.

Op de website staan de actuele kalendermeldingen. Tevens kunt u een pdf downloaden van de kalender 2016-2017.

Filmmiddag verplaatst naar 8 maart

De filmmiddag van aanstaande woensdag, 8 februari, wordt verplaatst naar woensdag 8 maart. Er blijken aanstaande woensdag verschillende activiteiten buiten school plaats te vinden waar wij bij de planning geen weet van hadden. Bijvoorbeeld een open middag op VO-scholen voor de groepen 8 of examenmiddag voor de hockey. Daardoor kwamen er weinig aanmeldingen binnen. Daarom hebben wij de keus gemaakt om de filmmiddag te verplaatsen. Op 8 maart gaat hij zeker door, ongeacht het aantal aanmeldingen.
De kinderen die al hadden betaald krijgen uiteraard het geld terug van de groepsleerkracht.

Kerstkaartenactie voor Roemenië

Martijn Wolters is in de kerstvakantie naar Alesd in Roemenië geweest om het ingezamelde geld van de kerstkaartenactie te brengen. Hij heeft er een verslag over geschreven.

Voortgang nieuwbouw

Het ontwerp wordt steeds concreter. Hieronder een update.

Voorschoolse opvang

De SKBNM is op 27 januari gestart met voorschoolse opvang op het hoofdgebouw.

Instroomgroep

Maandag 27 februari start in het speellokaal van het stenen kleutergebouw op de hoofdlocatie onze instroomgroep voor net 4-jarige kleuters.

Hoe houd ik toezicht op sociale media?

Het NRC van zaterdag 21 januari gaf twee antwoorden op deze vraag.

Cultuuronderwijs

De commissie Cultuur heeft ook dit schooljaar een cultureel programma voor de leerlingen samengesteld. Deze keer staat het programma in het teken van muziek.

Gevonden op het hoofdgebouw

De bak met gevonden voorwerpen op het hoofdgebouw puilt uit. Er zitten o.a. veel handschoenen, truien en t-shirts in, maar ook gym- en zwemtassen met inhoud.  In de week voor de voorjaarsvakantie zullen alle spullen uitgestald worden in de hal. De gevonden voorwerpen die niet opgehaald worden, zullen vrijdag 17 februari aan het goede doel gedoneerd worden.

Parkeren bij het hoofdgebouw

Buurtbewoners uit de Gerard Doulaan hebben geklaagd over (bak)fietsen en auto’s die voor half negen op of voor de oprit van hun huizen worden geparkeerd.

Wij vinden dit heel vervelend en willen onze buren absoluut niet tot last zijn. Wij vragen u daarom uw fiets binnen ons eigen toegangsgebied te stallen en uw auto uitsluitend in de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren. Behalve dat we daarmee onze buren niet hinderen, dragen we ook bij aan de verkeersveiligheid van onze leerlingen. De komende tijd zullen wij geregeld controleren of er goed geparkeerd wordt. Wij rekenen op uw medewerking.

Bieb hulp gezocht

Beide locaties hebben een schoolbibliotheek. Extra handen zijn altijd welkom. Lees hieronder verder wat het inhoudt.