PBS ouderpanel

 

Het PBS ouderpanel heeft als taak om de geïntroduceerde schoolbrede gedragsmethode
PBS (Positive Behaviour Support) bij ouders onder de aandacht te brengen.

Hieronder stellen de leden zich aan u voor:
Onze namen van links naar rechts:

Aimee Mostert, Emilie Grizell, Eva Lucassen, Cathrien Knapen, Viola van der Meer,
Babette ten Bosch, Mariska Wijnhout en Marlijn van Straaten.

Mijn naam is Aimee Mostert en ik ben de moeder van Sytske (groep 6c) en Inge (groep 1/2a). Ik vind het leuk om in het Ouderpanel te zitten om mee te denken en te doen, om op school de positieve leuke dingen naar boven te halen. Alle kinderen, ouders en leerkrachten krijgen daar energie van

Emilie Grizell, moeder van Johnas (groep 6B), Philip (groep 1/2F) en Florine (2 jaar, Peuterlinde): het mooie aan PBS is dat ze goed gedrag belonen en zo ongewenst gedrag voorkomen. De positieve kanten van kinderen belichten kan op school maar ook thuis vandaar mijn deelname aan het ouderpanel PBS.

Hallo, ik ben Eva Lucassen, moeder van Laurens (groep 4a) en Quirijn (groep 3a). Jan-Cuno en ik wonen nu bijna twee jaar met de boys in Naarden en hebben het erg naar onze zin. Ook op de Godelindeschool. Het stimuleren van positief gedrag geeft kinderen zelfvertrouwen, ze komen in hun kracht te staan en ontwikkelen zich op alle vlakken beter. Wat wil je nog meer als jouw school een dergelijke aanpak omarmt?

Mijn naam is Cathrien Knapen-Vrij, moeder van Bram (groep 5B), Emmy (groep 3C) en Joep (3 jaar). PBS interesseert me omdat ik vind dat we met z’n allen wel wat positiever mogen zijn. Minder vaak niet zeggen, wat vaker goed zo en kijken naar wat een kind allemaal wel kan in plaats van niet. Op naar een schoolbrede positieve aanpak!

Mijn naam is Viola van der Meer. Ik woon in Naarden en ben moeder van Marlijn (klas 1/2 F) en Lauren (2 jaar oud). Ik werk als jurist bij een family office in Laren. In mijn vrije tijd sport ik graag. Wat mij het meest aanspreekt aan PBS is dat positief gedrag van kinderen op een heel natuurlijke manier wordt gestimuleerd door een paar kleine dingen anders te doen. Je merkt meteen een wereld van verschil.

Babette ten Bosch, moeder van Thijmen (8A), Julius (6B) en Phéline (3B) Ik geloof er erg in dat ieder kind een talent heeft en uniek is. Middels mijn bijdrage in het ouderpanel wil ik graag mijn bijdrage leveren om alle kinderen hun talenten te laten ontplooien en positief te denken, zodat ze met zelfvertrouwen in het leven staan en niet alleen weten waar ze niet goed in zijn.

Hallo mijn naam is Mariska Wijnhout-Leehuis en ik ben de moeder van twee jongens, Jelte is 9 jaar en zit in groep 6A en Tijl is 7 jaar en zit in groep 3C. Ik zit in het PBS ouderpanel omdat ik het belangrijk vind dat kinderen op een meer positieve manier les krijgen en dat er meer aandacht is voor het individu. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen beter floreren als ze zichzelf kunnen zijn en hun omgeving daar begrip voor heeft en weet hoe daar mee om te gaan.

Mijn naam is Marlijn van Straaten 41 jaar, getrouwd met Bas en samen 3 kids op school: Rick (groep 6b), Luke (groep 5c) en Sofie (groep 1/2e) Voor mij is PBS belangrijk omdat dit voor mij staat voor kinderen in hun (eigen) kracht zetten en daarmee ervaren ze wat geluk is.