studenten

Stage lopen op de Godelindeschool

De Godelindeschool is gecertificeerd opleidingsschool. Dit betekent dat zij een convenant met de Pabo van Hogeschool Utrecht hebben en studenten samen met Instituut Theo Thijssen opleiden tot professionele leerkrachten.

Daarnaast is de Godelindeschool erkend leerbedrijf voor MBO studenten met de beroepsprofielen voor Onderwijsassistent, Sport en Bewegen, Medewerker Facilitaire Diensten en Helpende Zorg en Welzijn (klassenassistent).

Op deze webpagina stellen de studenten zich aan u voor.

Denise Honing

Mijn naam is Denise Honing. Ik ben 19 jaar en woon met mijn ouders in Huizen. Ik loop dit jaar stage in groep 3, bij Caroline. Ik ben hier te vinden op de dinsdagen of in mijn stageweken. In mijn vrije tijd ben ik vooral met vrienden of familie. Ik ben gek op reizen en wil daarom ook na mijn studie in het buitenland les gaan geven. Toen ik van de middelbare school af ging was ik nog niet zeker over de studie die ik wilde volgen. Ik ben toen de Pabo gaan doen op de Hogeschool van Utrecht en dit beviel erg goed. Ik vond het leuk om les te geven en om van de kinderen te kunnen leren. Ik zit nu in mijn tweede jaar en vind het nog steeds super leuk om les te geven. Ik hoop de kinderen dit jaar veel te kunnen leren, en ook van de kinderen te leren.

Aniek Giebing

Mijn naam is Aniek Giebing. Ik woon in Almere, ben getrouwd en we hebben een zoon van 5 en een dochter van 7 jaar. Ik werkte voorheen in de kunst en cultuursector waar ik als producent werkzaam was om muziektheaterprojecten te organiseren. Met de komst van de kinderen ben ik veel thuis geweest om voor hen te zorgen, eindeloos te spelen én te helpen op peuterspeelzaal/school. Vorig jaar bereikte ook onze zoon de basisschoolleeftijd en wilde ik graag een nieuwe uitdaging aangaan; juf worden!

Ik volg de deeltijd verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat ik de gehele opleiding in 2,5 jaar afrond. Het semester dat ik nu volg is vergelijkbaar met het derde jaar van de reguliere opleiding. Je zult mij op donderdagen (en later ook op dinsdagen) tegenkomen in groep 3 bij juf Angelique.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met ons gezin, familie en vrienden. Ik hou van fietstochtjes met picknick, uitgebreid koken, lekker eten en tuinieren. Daarnaast zit ik ’s avonds graag buiten bij de haard en houd ik van creatief bezig zijn.

Ik heb ontzettend zin om er zowel voor mijzelf, als voor de leerlingen, een leuk en leerzaam jaar van te maken.

Anna van Rhijn

Dit ben ik. Mijn naam is Anna van Rhijn, ik ben 20 jaar en ik kom uit Blaricum, sinds een tijdje woon ik op mezelf in Zeist. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie, maar ook vind ik het leuk om te koken, bakken en andere creatieve dingen te doen. Ook vind ik het heel leuk om de wereld rond te reizen!

Juf Anna.  Sinds de eerste klas van de middelbare school weet ik het al zeker; ‘Ik wil juf worden!’. En daarom volg ik nu aan de aan Hogeschool van Utrecht de studie Leraar Basisonderwijs, ook wel Pabo. Voordat ik aan deze studie begon, heb ik met veel plezier drie jaar lang de mbo-opleiding Onderwijsassistent gevolgd.  Ik heb al in veel verschillende groepen stage mogen lopen, maar nog nooit eerder bij de kleuters. Daarom kom ik vanaf september iedere dinsdag stage lopen op de Godelindeschool in groep 1/2 A bij juf Talitha. Ik hoop de kinderen veel te kunnen leren, maar ook hoop ik zelf van de kinderen te kunnen leren tijdens mijn stage hier in de klas!

Wat kun u van mij verwachten. Dit schooljaar zit ik in mijn tweede jaar van mijn studie. Vanuit de opleiding zal ik specifieke opdrachten meekrijgen die ik moet uitvoeren om zo mijn eigen ontwikkeling als juf vast te leggen. Zo zal ik projecten bedenken en uitwerken, klassikale lessen gaan geven, maar ook zou ik zo nu en dan met kleine groepjes buiten de klas gaan werken en begeleid ik kinderen één op één.

Hopelijk heeft u nu iets meer een beeld bij wie ik ben en wat ik doe. Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen aan deze stageperiode in groep 1/2.

Kim van Breemen

Kim

Mijn naam is Kim van Breemen. Ik ben een tweedejaars student van de Pabo aan de Hogeschool van Utrecht en ik loop stage in de klas van juf Sieny.Ik ben er in ieder geval alle dinsdagen en soms ook een week.  Ik blijf hier ongeveer een half schooljaar. Daarna zal ik stage gaan lopen in de bovenbouw.

Nu even over mijzelf.  Ik ben 20 jaar oud. Naast de pabo doe ik nog veel andere dingen. Ik zit namelijk niet graag stil. Ik heb jaren fluit gespeeld. Hier ben ik helaas even een jaartje tussenuit.  Daarnaast sta ik ook 2 dagen per week op het sportveld. Hier speel ik handbal met veel plezier. Verder doe ik ook vrijwilligerswerk in de zomervakantie bij het Kinderfestival in Bussum. Hier werk ik twee weken intensief met ongeveer 300 kinderen per dag met een leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.  Ik help hier met het aansturen van andere vrijwilligers, het organiseren en het bedenken van de allerleukste activiteiten.

Naast deze hobby’s werk ik ook. U kunt mij bijvoorbeeld tegenkomen bij Speelpark Oud Valkeveen. Hier werk ik met veel plezier.

Als klein meisje wilde ik altijd de journalistiek in, maar ik ben een paar jaar geleden gaan denken over wat ik echt leuk vind om te doen en dat was werken met kinderen. Vandaar mijn besluit om naar de Pabo te gaan. Sinds ik daar ben begonnen is mijn beeld voor de toekomst alleen maar helderder geworden. Het gevoel wat je krijgt als doordringt dat je echt wat hebt bereikt bij kinderen is waar ik op het moment heel gelukkig van wordt.

U kunt komend schooljaar van mij verwachten dat ik verschillende opdrachten uit zal voeren vanuit de opleiding, maar ook mijn eigen draai aan lessen en inhouden zal geven. Ik zal individueel begeleiden, maar ook grotere en groepsactiviteiten organiseren.

Ik kijk uit naar mijn stage op de Godelindeschool.