studenten

Martine van der Maesen

Martine van der Maesen
Mijn naam is Martine van der Maesen, ik ben 38 jaar en woon in Bussum met Job en zoontjes Lucas (6) en Thomas (5). Ik ben bezig met het tweede jaar van de versnelde PABO aan de Hogeschool Utrecht en ga op dinsdag stagelopen in groep 7 vanaf september 2017 bij meester Martijn en vanaf februari 2018 bij juf Els.
Hiervoor werkte ik in het boekenvak bij de CPNB (organisator van o.a. de Kinderboekenweek) en Stichting de Schrijverscentrale (organiseren van schrijversbezoeken op scholen, lezingen in bibliotheken, signeersessies). Als je van een kantoorbaan komt, is voor de klas staan heel anders maar het voelt als een goede keuze. In mijn werk hoorde ik verhalen van kinderboekenschrijvers die schoolklassen bezochten en onder de indruk waren van de leerkrachten. Dat heeft me op het idee gebracht om zelf het onderwijs in te gaan.
Mijn eerste stageschool was de Binckhorst Sint Jan in Laren, de tweede de Hilversumse Montessorischool Zuid. Ik kijk erg uit naar de komende periode ​​en hoop er een mooi half jaar van te maken!

Stephanie Metsch

Stephanie
Mijn naam is Stephanie Metsch en ik ben 23 jaar. Vorig jaar heb ik een heel jaar op de Godelindeschool stage gelopen. Vanaf februari 2018 loop ik mijn afstudeerstage op de Godelindeschool, in groep 6 bij Marie-José. Voor de PABO heb ik de opleiding MBO Onderwijsassistent afgerond, waardoor ik al veel ervaring heb opgedaan op verschillende scholen en in alle groepen.
Een tijd geleden kwam ik een quote tegen die ik belangrijk vind en wat ik de kinderen wil leren:
“Voordat je praat, luister…
Voordat je oordeelt, denk…
Voordat je uitgeeft, verdien…
Voordat je opgeeft, probeer…
Voordat je doodgaat, leef…”
Ik vind het belangrijk dat kinderen proberen. Je mag vallen en ik help je opstaan, daar leer je juist van. Humor hoort ook bij het leerproces, er moet een prettige sfeer zijn in de groep waardoor iedereen gemotiveerd is om te leren en elkaar te helpen.
Drie tot vier dagen ben ik te vinden op de Godelindeschool, dus als je nog een vraag hebt kom gerust even langs!

Bowine Timmer

Bowine

Mijn naam is Bowine Timmer. Mijn leeftijd is 27 jaar en ik woon in Almere.

Momenteel zit ik in het derde jaar van de PABO aan de hogeschool Utrecht.

Vanaf september loop ik een half jaar stage in groep 8C, bij juf Mariël, op de maandag en dinsdag. Vanaf februari zal ik nog een half jaar stagelopen bij juf Caroline in groep 3 B.

Ik heb veel zin in het komende jaar en hoop heel veel mooie ervaringen op te doen op de Godelindeschool.